Zanzibar Serena Inn är ett femstjärnigt lyxhotell i Stone Town på Zanzibar. Hotellet ligger alldeles intill stranden längst västerut i Shangani-området, med huvudentrén mot Kelele Square och dess grönska.

Trevåningshotellet Zanzibar Serena Inn har ca 50 rum enligt modellen Standard Room, Prime Room och Suite. Alla rum har AC och är således en skön plats att återvända till efter en dag i solen. Hotellet har en presidentsvit, två “executive”-sviter, sex prime rooms, 15 standardrum med king size-säng, 20 standardrum med dubbelsängar och sex rum med “convertible beds”. Således finns det något för alla smaker och plånböcker.

Så tycker gästerna om Zanzibar Serena Inn

Serena Inn är att klassa som ett lyxhotell men det är inte längre det bästa hotellet i Stonetown. Tidigare gäster ger hotellet övervägande toppbetyg men det finns undantag som kan vara bra att känna till:

Den privata stranden som hotellet talar om ligger nästan en timmes bilresa bort. Maten är förhållandevis dyr och inte alltid vad du kanske förväntar dig. Står det ex. bacon på menyn så är det aldrig bacon. Tänk själv: Zanzibar är muslimskt, den bacon du får är inte gjord av gris. Fläskkött är no no.

Du väljer att bo på Serena Inn när du vill bo lite avskärmat, med utsikt över Zanzibar-kanalen och för att du vill insupa atmosfären de vackra sommarkvällarna. Solnedgången är att dö för. Serena Inn är även ett vackert hotell med under arkitektur och hög säkerhetsnivå.

Pris per natt på Serena Inn

Priserna varierar efter säsong och typ men av rum men ett standardrum kostar ca 2800 kr om du reser ensam. Addera en tusenlapp per natt om ni är två som delar.

Kommentar:
Zanzibar Serena Inn är ett av Stone Towns mest lyxiga hotell. Det återspeglar sig i pris- och servicenivån. Hotellets poolområde ligger ca 20 meter från strandkanten (beroende på tidvattnet) och det går att bada i havet strax nedanför hotellet. Här är det mindre båttrafik än “runt hörnet”, borta vid Tembo House Hotel.

Zanzibar Serena Inn är en del av Small Luxury Hotels of the World. Det andra SLH-hotellet på Zanzibar är Diamonds Star of the East (Nungwi).