The Manta Resort på Pembas norra spets är förmodligen en av världens mest isolerade platser att bo på. Pemba är den lilla ön norr om huvudön Zanzibar, eller Unguja som den också heter. Manta Resort är känt i hela världen eftersom de erbjuder dig att bo i ett rum undervattnet, en egen flotte med tillhörande butler.

Det finns tre olika boendealternativ på The Mantra Resort: Garden, Superior Garden och Seafront Villa + Underwater room.

  • Garden-rummen har en öppen planlösning, king size-säng med myggnät, badrum ensuite och en veranda. Saknar luftkonditionering. Pris i januari 2017 fr. 570 USD.
  • Superior Garden är större och passar t.ex. en familj eller ett sällskap. Havsutsikt beroende på växtlighetens täthet. Luftkonditionering. Pris i januari 2017 fr. 680 USD.
  • Seafront Villa – Rymliga och med egen avskärmad terass där du kan njuta av havsutsikten. Luftkonditionering. Pris i januari 2017 fr. 850 USD.

The Manta Resort

Underwater Room* är som det låter, ett rum under vattenytan. Du bor på en flotte som är förankrad i botten. Du kan vistas över vattenytan, under vattenytan – både inomhus och utomhus. Det finns inget annat boende på Zanzibar som liknar det här unika sättet att bo. Nattetid finns det lampor att tända så att du kan ligga med din käresta i sängen och se ut på fiskarna som simmar förbi. Magiskt. Pris per natt i januari 2017 fr. 1500 USD.

Den stora fördelen med att bo på Pemba är att du är isolerad från omvärlden. Det är lite meckigt att ta sig till hotellet, inte lika snabbt från flygplatsen till hotellet som när du bor på hotell i Stonetown eller på ett resort längs kusterna på huvudön Unguja. När du väl kommit fram kan du istället njuta av en seriöst grym semester!

Boka rum på The Manta Resort:

www.themantaresort.com

The Manta Resort är all-inclusive vilken återspeglas i prissättningen. Utflykter och dykning kostar extra.

* Undervattensrummet är skapat av svensken Mikael Genberg som tidigare skapat Hotell Hackspett och Hotell Utter Inn i Västerås.