Zanzibar: Sultan Sands Hotel Pool Area

Sultan Sands Island Resort är ett kustnära hotell i Kiwengwa på Zanzibars nordöstra kust mot Indiska Oceanen.

Boendealternativen är 56 st Pwani-rum och 20 st Bahari-rum. De senare är renoverade efter att i år ha varit de enda byggnaderna för hotellet som låg på samma plats tidigare (La Villa Beach Club). Sultan Sands öppnades 2008.

  • Alla “rum” i Pwani-kategorin är i form av fristående bungalows. Sängarna är 1 king size eller 2 queen size, dusch/wc en suite, veranda och AC.
  • Alla “rum” i Bahari-kategorin är också i bungalowformat, med närmare access till stranden, restaurangen och poolområdet.

Rumspriser 2014:
http://bluebayzanzibar.com/sultan-sands-island-resort/SultanSands-Rack-Rates-2014.pdf

De som bott på Sultan Sands berättar om hur kvaliteten på de olika rummen kan variera, men att det gott bra att byta om det funnits lediga bungalows. Det talas också om sjögräs på stranden men så är det runt hela Zanzibar, särskilt vid lågvatten när gräset blottas. Då kan du i gengäld ta på dig skor med tjock sula som skydd mot sjöborrar och vandra ut på sjöbotten, letandes efter sjöstjärnor?

Sultan Sands har överlag fått bra betyg på TripAdvisor. Det är alltid intressant att läsa om riktigt dåliga upplevelser men sanningshalten kan vara låg, kanske är recensionen skriven av något troll som inte ens bott på hotellet? Då är det bättre att läsa in vad som publicerats på många olika källor och att höra med de researrangörer som rekommenderar hotellet.