Alldeles intill anglikanska kyrkan ligger det här enkla boendealternativet. New Mkunazini Road löper precis utanför och du bor bokstavligt talat mitt i vardagslivet. Baksidan skänker dock en frid med utsikt mot kyrkbyggnaden (rum som har balkong mot gården). Du slipper med andra ord att vakna av kyrkklockorna, däremot ligger minareterna tätt i det här området.

St Monica’s Hostel/Guesthouse väljer du om som är resvan eller reser med liten kassa. Rummen är enkla med i princip enbart en säng, en del rum har luftkonditionering och balkong med ett par stolar och ett bord. Självfallet finns det minst takfläktar och myggnät i alla rum.

Notera att det här är ett boende med ett uttalat kristen prägel och att alkohol inte är tillåtet. En liten restaurang finns eller så beger du dig ut på gatan utanför där flera lokala restauranger bjuder dig på annorlunda smakupplevelser.

Mkunazini Road och de närmaste kvarteren är hårt trafikerade dygnet runt. Räkna med billarm som ljuder, även nattetid. Ibland när vinden ligger på kan musiken från Vuga Street’s Dharma Lounge hålla på sent in på småtimmarna. Flera bilverkstäder finns i de närmaste kvarteren söderut.

Fördelarna med St Monica’s Hostel/Guesthouse är att du på bara några minuter kan besöka den lokala frukt- och fiskmarknaden. På samma avstånd ligger busstationen där “dalla-dallas” för några hundra shilling kan köra dig runt stora delar av Zanzibar. Läs mer om att ta dig runt på Zanzibar med dalla-dalla.

Prisnivå, hotell: Låg (dubbelrum; fr. 30 USD/natt)
Prisnivå, mat: N/A

Kontakt
E-post: monicaszanzibar@hotmail.com
Tele: +255 24 223 07 73
Webbplats: www.stmonicahostelzanzibar.s5.com