Zanzibar: Safina Bungalows

Safina Beach Bungalows i Nungwi är perfekt för dig som vill bo enkelt och samtidigt ha nära till stranden.

Om du kommer hit med inställningen att få bo på ett riktigt hotell har du kommit fel. Om du kommer till Safina Bungalows i Nungwi med inställningen att ha någonstans att krascha efter en dag på stranden är det här boendet perfekt.

Safina Bungalows är ett billigt hotell som ligger bakom The Z Hotel i Nungwi. Här bor du i väldigt enkla småhus runt en grönskande trädgård. Rummen har i praktiken en säng och ett par förvaringsmöbler, inte mycket mer, en takfläkt, myggnät och ett galler för fönstret.

Känslan av att befinna sig i ett fängelse är påtagligt, särskilt med tanke på hur låsregeln på den tunna trädörren är utformad. Det serveras en mycket enkel frukost: ägg, kaffe, rostat bröd, frukt.

Safina Bungalows väljer du som har få eller inga krav på bekvämligheter. Du vill ha tak över huvudet och om du talar swahili kan du ha en riktigt trevlig stund med de som jobbar där, även om andra rapporterar om motsatsen på TripAdvisor. Räkna med att få be om toapapper i receptionen.

OBS: Blanda inte ihop Safina med Nungwi Inn, det senare är ett riktigt ruttet boende även om det ligger några meter närmare stranden.

Läs mer och boka rum

Besök http://newsafina.com