Semestern är inte fulländad utan minst ett par vykort hem till nära och kära. Vill du dessutom skicka e-post eller blogga om din vistelse? Här får du några tips på var du skickar post, köper frimärken och surfar på internet.

Postkontor
Det gamla postkontoret i västra delarna av Stone Town fungerar alldeles utmärkt. Här är det mycket vanligt med postboxar för boende och företag. Ska du ta emot post måste avsändaren skriva “Old Post Office”, annars finns en risk att din post hamnar på det nyare postkontoret.

Frimärken (Vykort)
Finns att köpa på de flesta ställen i Stone Town. Fråga på ditt hotell eller gå till en finare butik i turistkvarteren. Vykort finns att köpa praktisk taget överallt.

Internetcaféer
De flesta lyxigare hotell erbjuder “work stations” i anslutning till lobbyn. Här får du ett eget skrivbord med en internetuppkopplad dator och en fax samt ev en skrivare. Ibland ingår detta som en service i rumspriset, ibland får du betala extra. Vissa hotell reserverar denna service till sina gäster, andra låter icke-gäster mot ev avgift använda arbetsplatsen.

Några internetcaféer i Stonetown:

  • Azzuri Internet Cafe, New Mkunazini Road
  • Macrosoft Internet Cafe, Hurumzi/Changa Bazaar
  • Zanzibar Cyber Cafe, Changa Bazaar
  • Shangani Internet Café

Alldeles intill det gamla postkontoret finns ett stort luftkonditionerat internetcafé. Gå förbi datorerna in till vänster och fram till kassan. Säg att du vill surfa och du blir hänvisad till en viss dator (varje dator har ett nummer). Det kostar runt 1 dollar per halvtimma och uppkopplingen varierar lite beroende på säsong men det vanliga är en delad modemuppkoppling som bara klarar det mest nödvändiga.

Nungwi och övriga kustställen har internetcaféer, ibland med AC ibland inte. Uppkopplingen är modem för det mesta, priserna något över de i Stone Town och arbetsplatsen inte alltid den bästa. Se kartan nedan för att hitta till internetcafé i Nungwi och Stone Town samt postkontoret i Stone Town:


Visa Map of Stonetown på en större karta