Cheetah´s Rock är för dig som uppskattar Afrikas vilda djur och vill komma nära utan att bli uppäten. Det senare kommer sannolikt att hända när du åker på safari men icke så här. Cheetah´s Rock är ett mini-Zoo med bl.a. zebra, ett vitt lejon och leopard.

Cheetah´s Rock ligger på västra Zanzibar, ca 30-45 minuters norrut från Stonetown. Priset per person är 160 USA-dollar och betalas kontant på plats. För det beloppet ingår transport från och till ert hotell om det ligger i Kendwa, Nungwi eller söderut mot Stonetown eller österut (Pwani/Kiwengwa). Notera åldersgräns 15 år.

160 dollar är mycket pengar men samtidigt ges ni en personlig guidning i en liten grupp. Ni får dessutom möjlighet att komma riktigt nära djuren och (om djuren vill) klappa dessa. När du kommer hem från din semester kan du kanske visa en bild där du sitter intill en leopard. Slå det om ni kan!

Cheetah´s Rock är inte på långa vägar ett substitut för en riktig safari i norra Tanzania. Fast för dig som inte vill flyga till Arusha för vidare transport med safarijeep kan Cheetah´s Rock ge en föraning om hur en safari är.

Läs mer och boka aktivitet

Besök http://www.cheetahsrock.org