Svenskar är generellt sett trygghetsnarkomaner. Vad bättre då än att bo hos svenskar på Zanzibar? Menai Bay Beach Bungalows drivs av ett svenskt par.

Menai Bay är ett marint skyddsområde på Zanzibars sydspets. Havet runt udden befolkas av hundratals delfiner varför delfinsafari är väldigt populärt här. Samtidigt är det viktigt att bevara naturen och att hjälpa de som bor här. Alla kan inte skjutsa ut turister i trä- eller gummibåtar hela dagarna.

Boendet här består av bungalows som ligger direkt på stranden. De har kaklade badrum och uteplatser med utsikt mot havet. Området där husen ligger är inhägnat och bjuder besökarna på en lummig tropisk trädgård. För att komma in till byn tar du en promenad.

Pris per natt – Menai Bay Beach Bungalows

Att göra nära Menai Bay Beach Bungalows

Delfinsafari, dykning, besök i Jozani-nationalparken. Ägarna samarbetar med http://www.ecoculture-zanzibar.org/. Det arrangeras även turer med båt till öarna i närheten och till korallreven. Om man så önskar kan turerna inkludera en enligt uppgift fantastisk skaldjursmåltid som tillagas på plats. För det mesta är man ensam med sitt resesällskap.

Priserna kontrollerade via mail sommaren 2016.