Zanzibar: Kono Kono Beach Resort

Kono Kono Beach Resort är ett lyxigt hotell på Michamvi-halvön (sydöstra Zanzibar), 30 minuters bilresa norr om Paje.

Chwaka-buktens turkosa vatten och den över 10,000 kvadrameter stora stranden gör Kono Kono till en av väldigt få juveler bland Zanzibars hotell. Restiden från flygplatsen tillhör de längsta men då är det i gengäld liksom slut på Zanzibar när du kommer fram till hotellet, bara ett hav och en vacker strand kvar för dig att njuta intill.

Om du reser till Zanzibar för att koppla av och inte har tänkt dig massa utflykter, är Kono Kono Beach Resort ett sunt val. Har du rest till Zanzibar för att uppleva Stone Town är det förmodligen bra att boka ett hotell i stenstaden, innan du återvänder till Kono Kono eller reser vidare.

Boendealternativen på Kono Kono Beach Resort är tre:
Garden View, Family och Sea View.
Pris per natt från ca 450 USD till 630 USD beroende på säsong.

Garden View är det enklaste boendealternativet. Rummet har en öppen planlösning med en sovdel (dubbelsäng Kingsize), en vistelsedel och en badrumsdel. Det finns ett trädäck intill den egna gården och det finns en liten så kallad plunge pool, att doppa dig i och bara softa. 85 kvm inomhus och 50 kvm utomhus. Family-villan liknar Garden View men är större; 135 kvm. Sea View-villan är som väntat ännu större – se hotellets webbplats för bilder, broschyr och bokningsinformation.

För dig som vill se en annan strand, eller bara testa olika hotell, så ligger Paje ca 20 minuter söderut.