Kigwedeni Villas är ett budgetboende sydväst om Nungwi. Det ligger i en liten by med några minuters promenad till stranden. När det är lågvatten kan du gå längs stranden till andra hotell i närheten.

Just det där med lågvatten är bra att känna till. För när det inte är högvatten är du fast, om du inte går eller åker till ett annat hotell. Det finns dessutom bara en restaurang så Kigwedeni Villas är verkligen för dig som vill slappa utan höga krav på service dygnet runt. Fast å andra sidan, för priset du betalar per natt ska du inte förvänta dig så mycket.

En rolig sak på hotellets webbplats är att de marknadsför att det inte finns “curfew” dvs det saknas utegångsförbud. Bra för dig som gillar att ränna runt på nätterna alltså.

Ytterligare en bra sak med hotellet är att sänglakan ingår. Du får inte använda din sovsäck av hygienskäl.

Faktiskt en riktigt bra sak som få hotell på Zanzibar erbjuder är restaurangens meny inklusive priser. För bara 1 dollar extra kan du till frukost bli serverad “Beef Bacon”. Fast det är inte bacon. Om du hittar “bacon” på Zanzibar som är riktig bacon ska du köpa en trisslott när du kommer hem. Men, och det är många men med det här hotellet, när du klickar på “Burgers and Sandwiches” visas bara tillvalet Baked Beans.

Pris per natt

Räkna med priser på mellan 70 och 90 USD beroende på om du vill ha frukost eller halvpension.

Boka rum

Besök http://kigwedenivillas.com