Hotell på Zanzibar

Zanzibar är för många svenskar ett drömresmål och de senaste 10 åren har antalet turister till Zanzibar dubblerats. Det har gjort att bredden är större nu när det kommer till hotell på olika prisnivåer. Lyxhotellen har blivit fler, större delar av kusterna är bebyggda men om du letar lite (eller anlitar en hotellexpert) finns det hotell på Zanzibar som passar just din reskassa.

Billiga hotell på Z

Zanzibar är känt som en plats för backpackers. Inte sällan landar många på Zanzibar efter att ha rest runt i Kenya och Tanzania. Zanzibar må vara en ögrupp med många lyxhotell men de billigare alternativen hänger med. Ett billigt hotell på Zanzibar kostar från ca 15-20 USA-dollar per natt och har sällan bekvämligheter såsom AC. Billiga hotell ligger även lite avsides även om det finns undantag, särskilt ute i byarna längs kusterna där billiga boenden finns intill standardhotellen och lyxhotellen.

Standardhotell på Z

Ett standardhotell på Zanzibar är ungefär samma sak som tre- eller fyrstjärnigt. Det är hotell som ger dig OK service, OK kringtjänster, OK säng och OK läge. Ibland kan du på resort längs kusterna hitta lite enklare bungalows eller rum som saknar havsutsikt. Det är för somliga roligt att leta de lägsta priserna. Andra vill ha hjälp med att finna ett OK eller bättre än bra hotell på Z samt slippa letandet. Om du tillhör den senare gruppen, ring 019-333 000.

Lyxhotell på Z

Det finns en ansenlig mängd lyxigt betonade hotell på Zanzibar. Vissa dyrare än andra, en del med ett pris per natt som matchar månadshyran för en trea på Kungsholmen. Hotellens inriktning skiljer sig dessutom åt där vissa lyfter fram det avskilda läget medan andra betonar t.ex. butler-service, pool invid en bungalow med fri sikt mot havet.

1 svara

Kommentering är stängd.