Jafferji House and Spa på Gizenga street i Stonetown var 2012 det bästa lyxhotellet. På fyra år har hotellet tappat mer än 10 placeringar på TripAdvisor. Det gör dock inte hotellet till ett dåligt hotell, eller?

Konkurrensen mellan hotellen i Stone Town är stenhård. De senaste fem åren har nivån på hotell i Stone Town och längs kusterna höjts rejält. Med ca 200,000 ofta penningstinna turister varje år finns det en stor marknad för den som är villig att satsa.

Jafferji House and Spa är resultatet av en sådan satsning. Hotellet ägs av Javed Jafferji, en fotograf som på sina resor jorden runt samlat på sig föremål och dekorationer som idag finns på hotellet. Vill du läsa mer om mannen bakom hotellet har BBC en artikel från 2006.

Jafferji House and Spa

Jafferji House and Spa

Här det lyx och starka upplevelser som gäller. Det finns endast 10 st sviter att boka. Egen restaurang så klart och nyligen öppnade systerrestaurangen Hotspot Bistro. Sviterna har alla olika teman och det finns t.ex. en Kama Sutra-svit i två våningar med cirkelformad minipool.

Namnen på sviterna är som följer: Stanley Suite, Livingstone Suite, Mercury Suite, The Spice House Suite, Zanzibar Kabisa Suite, Adnan’s Suite, Princess Salme’s Suite, Out of Africa Suite, Jafferji’s Sultan Suite och Kama Sutra Suite.

Pris per natt (2016 års priser)

Den billigaste sviter på lågsäsong kostar 160 dollar per natt. Den dyraste sviten under högsäsong kostar 495 dollar per natt. För exakt pris det datum vill boka rekommenderas att du sänder ett mail till hotellet. Besök www.jafferjihouse.net