Pemba: Fundu Resort

Fundu Lagoon Beach Resort är ett lyxigt boende på Pemba, norr om huvudön Unguja.

Hotellet är exklusivt så till den grad att du måste resa med båt för att komma dit, efter att du åkt bil i trekvart från flygplatsen. Du blir mött på Pembas flygplats och körd till hamnen i Mkoani och vidare därifrån med båt i 20-25 minuter till Fundu Lagoon.

Fundu-hotellet finns på Pemba, en ö som inte på långa vägar är lika hårt exploaterad som huvudön Unguja. Det finns bara en handfull hotell på hela Pemba och befolkningen där är kända för att inte vara så gästvänlig, särskilt inte gentemot turister. För att bygga en bro till lokalinvånarna har Fundo arbetat i många år med att göra livet bättre för några byar på Pemba bl.a. genom att gräva vattenkanaler och finansiera skolor.

Aktiviteter under din vistelse på Fundu: Promenad genom by på Pemba tillsammans med Fundu-personal som guide och översättare. Fisketurer med lokala fiskare i deras ngalawa-båtar, kanotturer, besök till Jambangome-ruinerna, segla med dhow i solnedången, snorkla på närliggande ön Misali eller besöka Ngezi-skogen för fågelskådning inkl. picknick på stranden.

Högsäsongen 2014 sträcker sig från 1 juli till 31 oktober och 15 december till 28 februari 2015. Under den tiden kostar det enklaste boendealternativet 435 USD per natt för “hillside” och 480 dollar per natt för “beach front”. Det finns även “suite” (580 USD) och “superior” (660 USD) för dig som önskar mer lyx.

Fundu Lagoon Beach Resort är ett av väldigt få hotell på Zanzibar och Pemba som erbjuder avskildhet bortom det normala. Dess isolerade plats i kombination med prisbilden gör att hotellet lämpar sig bra för dig som vill gömma dig på din semester.

1 svara

Kommentering är stängd.