Fly540

Alla som besöker Zanzibar kommer inte direkt från Europa, Asien eller Mellanöstern – en hel del flyger till Zanzibar från Kenya, Tanzania och t.ex. Johannesburg.

Precision Air har en rutt till och från Zanzibar/Dar es-Salaam. Restiden är ungefär 30 minuter. Pris enkelresa DAR->ZNZ, 10/2, 2014 ca: 90 dollar inklusive skatter och bränsletillägg – https://www.precisionairtz.com/

Coastal Avivation flyger också till Zanzibar från Dar es-Salaam samt till/från flygplatser i Arusha, Tanga, Kilimanjaro, Kilimanjaro med flera platser. Pris enkelresa DAR->ZNZ, 10/2, 2014 ca: 100 dollar inklusive skatter och bränsletillägg.

Restips: Kolla noga så att du köper en direktresa. En sökning på flyg.nu idag (5/1 -14) visar en biljett som kostar ca 2500 kr. Det är för att den flygresan går via Kilimanjaro och tar ca 5 timmar. Då är det bättre att betala 784 kr och flyg direkt från Dar till Zanzibar, på under en halvtimma!

Flygbolaget Fly540 flög tidigare mellan Dar es-Salaam och Zanzibar. Idag är det Mobasa eller Nairobi som gäller om du ska flyga till Zanzibar med Fly540. Enkelbiljett för flygresan mellan Mombasa och Zanzibar (10 februari 2014 ) kostar 180 dollar. Nairobi till Zanzibar kostar 199 dollar och några tiotalet dollar mer för den omvända flygrutten.

Viktigt att tänka på!
Innan du jagar rätt på en billig flygbiljett bör du känna till är att många afrikabaserade flygbolag är bannlysta över Europa pga deras bristande säkerhet. Men om du valt att resa till Tanzania är du säkert medveten om riskerna som följer med alla typer av transporter här.

Bild: http://www.flickr.com/photos/55119734@N03/