Zanzibar: Essque Zalu Luxury Hotel

Essque Zalu är ett lyxhotell i Nungwi på norra Zanzibar. Hotellet erbjuder boende i flertalet egna villor/bungalows där drygt en handfull ligger precis intill stranden och övriga är arrangerade längre in på land. Hotellområdet har en gemensam pool och en lång pir ut till en restaurang samt bar.

En sak som gör att Essque Zalu sticker ut från mängden av lyxhotell på Zanzibar är att de är duktiga på att bemöta omdömen publicerade på TripAdvisor.

Välj hur du vill bo:

  • Sviter (40 st) – Ett rymligt sovum och terass eller balking. Välj mellan Ocean Front, Sea view eller Garden view. Max tre vuxa eller två vuxna och två barn.
  • Villor (9 st) – Finns med tre (sex vuxna) eller fyra somrum (åtta vuxna), privatpool, matdel, litet kök och terass eller balkong.

Äta mat / Dricka gott:
Hotellet erbjuder möjlighet till “fine dining” likväl som lite enklare anrättningar i någon av de tre restaurangerna och tre barerna.

Resa med barn:
Essque Zalu erbjuder aktiviteter för barn 4-12 år enligt programmet Petit VIP.

Om hotellet:
Essque Zalu öppnade 2011 och drivs sen 2013 vidare av Luc Verschelden, tidigare honorärkonsul för Belgien på Zanzibar. Essque Zalu är med andra ord inte ditt genomsnittliga lyxhotell på Zanzibar utan här finns det ett solitt ledarskap som verksamheten vilar på. Transparens likt den uppvisad hos Essque Zalu är ovanlig på Zanzibar, även om lyxhotellen på ön är duktiga på att marknadsföra sig och inte sällan visa upp tillhörighet med hotellkedjor.