Emerson Spice är ett standardhotell i centrala Stone Town på Zanzibar. Hotellet har endast 11 rum som är inredda i starka färger på österländskt vis: Starka kontraster, mycket tyger, väggmålningar och så långt från Scandic eller Radisson du kan komma.

När du bor på Emerson Spice ska du inte bli förvånad om du upplever en känsla av vänskap. Här är service och bemötande på hög nivå även fast priserna per natt inte är så himla blodiga. Eftersom det bara finns 10 st rum blir du aldrig en hotellgäst i mängden.

Den vänskapliga atmosfären är genomgående för hela hotellet. Du bor mitt i smeten så att säga, tätt inpå andra människor som lever sina liv i husen intill. Du må ha en balkong i ditt rum men bli inte förvånad om du utbytet blickar med boende i huset mitt över gatan. Vill du ha fri utsikt ska du välja ett hotell vid kusten.

Emerson Spice har terass på hotellets tak där du finner restaurangen Tea House. Det är en perfekt plats för att avsluta en händelserik dag. Här kan du inmundiga en femrätters middag, dricka utsökt vin och njuta av utsikten. Tänk på att du måste boka bord här, det finns bara 12 st och en avgift tas ut för bokningen.

För dig som ska boka rum på Emerson Spice rekommenderas ett besök på hotellets webbplats där det finns en instruktion om hur du bokar din vistelse. Pris per natt är 225-250 USD.