Avkoppling på Zanzibar

Zanzibar är resmålet för dig som vill uppleva Afrika på riktigt. Här är det inte så tillrättalagt som på charterresmålen och eftersom ön är så liten reser du runt med lätthet.

Det bästa med Zanzibar är variationen. Det är ett resmål för alla plånböcker och inte sällan ligger de billiga hotellen i närheten av lyxhotellen. På dagarna finns tid för utflykter av olika de slag. Vad sägs om att lapa sol en dag, kolla på jättesköldpaddor dagen efter och snorkla vid korallrev på den tredje dagen?

Z är sub-Sahara och din kropp möts av en mix som består av värme samt fukt. Den afrikanska kontinentens hetta sveper in från väster, de fuktiga vindarna från Antarktis sveper in söderifrån och öster om Zanzibar breder den väldiga indiska oceanen ut sig. Detta gör att det regnar en del på Zanzibar. Kolla därför noga innan du bokar, att du inte reser under regnperioden. Iofs är det en upplevelse i sig när skyn öppnar sig för att bidra till grönskan.

Du kan ha många olika anledningar till att känna lusten att uppleva Zanzibar. Det mest troliga är att du suktar efter värme, sol, bad och att befinna dig på ett exotiskt eller ett resmål där din blotta närvaro innebär lyx.

Om du dessutom söker en plats av stor historisk och kulturell betydelse för regionen har du valt helt rätt när du rest till Zanzibar. Missa dessutom inte möjligheten att kombinera en vistelse på Zanzibar med safari i Tanzania!