Zanzibar Wedding on the Beach

Bröllop på Zanzibar – Att gifta sig, att ingå äktenskap är ett stort livsval och en upplevelse som nästan bara kan klås av en förlossning av ert gemensamma barn. För många är bröllopet höjdpunkten i livet och en händelse som gärna får kosta väldigt mycket pengar. Du gör det bara en gång förhoppningsvis och allt ska klaffa.

Att gifta sig på Zanzibar är en upplevelse ni sent kommer att glömma. Det spelar egentligen ingen roll var på jorden ni gifter er. Dagen för ingång av äktenskap är för många den bästa dagen i livet.

Bröllop på Zanzibar

Bröllop på Zanzibar

Zanzibar bjuder på ett tropiskt klimat vilket betyder hög värme, härliga sandstränder och ofta väldigt fina arrangemang som blandar Afrika med västvärldens procedurer.

5 anledningar till varför bröllop på Zanzibar är fantastiskt

  1. Stränderna – Fantastiska stränder med mjuk sand, turkost vatten intill och stekande sol. Svårslaget även om skärgårdarna i Sverige också är fina på sommaren…
  2. Det är varmt – Zanzibar har ett tropiskt klimat med sköna vindar. Visst kan det vräka ner regn men det kan det göra var som helst i världen, även i Sverige.
  3. Smekmånad direkt – Det är väldigt vanligt att bröllopspar sticker iväg från bröllopsfesten, att för att förkovra sig i vad världen har att erbjuda. När vi gifter er på Zanzibar kan börja smekmånaden direkt.
  4. Ekonomiskt – Visst kostar det massor av pengar att resa men samtidigt kan ni hålla antalet gäster nere, eller rent av vara själva med en best man och en brudtärna. Ett svenskt bröllop kan kosta allt från några tusenlappar till flera hundra tusen kronor beroende på vad ni vill betala för. Ställ det mot flygbiljetter, hotell och mat för er själva samt era gäster på Zanzibar. Det behöver inte bli mycket dyrare. Bjud in alla vänner, de som har råd åker med…
  5. Annorlunda – En del kräver att gifta sig i kyrkan hemma i Sverige. En del åker till Las Vegas för att bli vigda av Elvis. Somliga reser till Zanzibar.

Det viktigaste och kanske tråkigaste i samband med bröllop på Zanzibar är dokumenten. Kolla med svenska ambassaden i Tanzania kring vad som gäller. Skatteverket i Sverige har dessutom information om hindersprövning, personbevis och äktenskapscertifikat.

När ni har alla papper i ordning är det dags att köpa en resa till Zanzibar. Tänk på att packa bröllopskläderna noga innan avfärd. Det händer att väskor försvinner…Vi får hoppas att ni slipper några missöden under resan till paradiset. Bäst är att packa delar av utstyrseln i olika väskor.

Väl på plats har du förmodligen redan kollat med hotellet att de kan arrangera ett bröllop. Tänk på att kolla upp detta i god tid innan er avresa. Ofta erbjuds bröllopspar ett finare rum och det är er plånbok som sätter gränserna för hur vigselakten ska vara.