Zanzibar: Boutique Hotel Matlai

Boutique Hotel Matlai är ett hotell nära Pingwe på Zanzibar. Hotellet har just nu övervägande mycket positiva omdömen på TripAdvisor och särskilt dyrt är det inte heller att bo här.

Det familjedrivna hotellet ligger som sig bör precis intill stranden på den del av Zanzibar som fortfarande är tämligen orörd. Det är inte lika överexploaterat som i t.ex. Nungwi och många som varit på den här delen av Zanzibar vittnar om ett än lugnare tempo än hur det är uppe i norr. Boutique Hotel Matlai drivs en tyska och hennes son samt anställd personal. Hotellet öppnade maj 2012.

Gäster som bott på Boutique Hotel Matlai berättar om hotellets känsla för detaljer, både i service och konstruktion. De tycker att Boutique Hotel Matlai passar perfekt efter en safari, för att varva ner och njuta av livet. Suverän mat och rymliga rum lovprisas likaså.

Det finns fyra rum att välja på och alla har havsutsikt samt stora badrum. Priserna per person (shared) börjar på 200 dollar (lågsäsong). Du kan även boka hela huset, vilket kostar från 1400 dollar till 2300 dollar (upp till åtta personer). Priset inkluderar helpension (all-inclusive exkl alkohol). Vissa dyrare rätter så som hummer kostar extra liksom transfer till och från flygplatsen. Priserna uppdaterade 3 juni, 2015.