Zanzibar: Africa House Hotel

Africa House Hotel i västra Stone Town var i många år det naturliga vattenhålet kvällstid. Panoramavyn över havet nedanför är magnifik och här njuter gästerna av solnedgången halvt liggandes på bekväma fåtöljer.

Hotellet har 2,5 stjärnor på TripAdvisor och är således att betrakta som ett av de sämre hotellen. Omdömen på TA gör gällande att servicen är usel och har du rest runt halv jordklotet för att ha en semester är lite hövlighet och uppmärksamhet du kan förvänta dig. Trots våra fina upplevelser på Africa House kan vi inte rekommendera att du bor här.

OBS: Nedanstående skrevs i september 2011 och förhållanden kan vara annorlunda idag (november 2013).

Hotellets entré, som ligger på “baksidan”, är tacksamt befriad från den lokala trafiken ett stenkast bort. Africa House Hotel var tidigare den brittiska herrklubben och det koloniala arvet har förvaltats väl genom åren.

Personalen är professionell, talar bra engelska och uppvisar en internationellt gångbar servicegrad. Receptionen finns direkt till höger innanför entrén (alltid med minst två uniformerade vakter). Servicen på restaurangerna är professionell även om det är viktigt att dubbelkolla beställningen om man beställt mycket. Ibland blir det fel.

Restaurangerna håller okej kvalitetsnivå. Vissa enklare rätter t.ex. burgare når inte riktigt upp till europeisk standard. Men med läckerheter som grillad hummer och friterad bläckfisk på menyn ter sig föregående som en bagatell. Välj mellan enklare rätter på terassen Sunset Bar, trerätters till bords i Tradewinds eller starkt kaffe i arabiska Majlis.

Prisnivå, hotell: Hög (dubbelrum; 135-235 USD/natt)
Prisnivå, mat: Mellan (ex. 32,000 Tsh för helgrillad hummer, ca 200 kr)

Kontakt
E-post: info@theafricahousehotel.com
Tele: +255 774 43 23 40
Webbplats: www.africahousehotel.com

Omdömen: TripAdvisor

Bild: http://www.flickr.com/photos/53473544@N00/